Articole
Uniunea Europeana
Uniunea Europeană (UE, vezi şi nume alternative) este o entitate politică, so...
Tribunalul Functiei Publice/Civil
Tribunalul Civil/Funcţiei Publice (Civil Service Tribunal) a fost înfiint...
UNESCO
UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...
Politica vamala
  Politica vamala constituie unul din elementele de baza ale Uniunii Europ...
Responsabilul European pentru ...
Autoritate independenta, infiintata in 2001, functionala din 2004, cu sediul la ...
Banca Centrala Europeana
  Banca Centrala Europeana (BCE) a fost infiintata in anul 1998, cu sase l...
Politica industriala
  Tratatul de la Roma nu prevedea crearea unei politici industrial comune ...
Combaterea fraudei
  Se estimeaza ca, din bugetul anual de peste 100 miliarde de euro, aproap...
Educatie, Formare Profesionala...
Desi politica in domeniul educatiei este decisa de fiecare stat in parte, membri...
Cercetare si inovare
  Principalul motiv pentru existenta unei actiuni europene in domeniul cer...

Senegal

Senegal, oficial Republica Senegal, este o tară aflată la sudul fluviului Senegal din Africa de vest. Senegal se învecinează cu Oceanul Atlantic la vest, cu Mauritania la nord, cu Mali la est, si cu Guinea si Guinea-Bissau la sud. Gambia este cuprinsă aproape în totalitate în teritoriul Senegalului, înconjurată în partea de nord, est si sud; de la coasta sa de vest, teritoriul Gambiei urmăreste cursul fluviului Gambia pe o distantă de peste 300 de kilometri spre interiorul continentului. Dakar este capitala Senegalului, situată in Peninsula Capului Verde, pe coasta Oceanului Atlantic.

Istorie

Descoperirile arheologice din zonă atestă faptul că Senegalul era locuit încă din vremuri preistorice.

Senegalul de Est a făcut parte la un moment dat din Imperiul Ghana. Acesta a fost fondat de către Tukulor în valea mijlocie a fluviului Senegal. Islamul, religia predominantă în Senegal, a ajuns prima oara în regiune în secolul al 11-lea. In secolele al 13-lea si al 14-lea, zona a căzut sub influenta imperiilor Mandingo din est; Imperiul Jolof din Senegal a fost fondat de asemenea în această perioadă.

Mai multe puteri europene (Portugalia, Olanda si Marea Britanie) s-au concurat pentru comertul în zonă, din secolul al 15-lea si pînă în anul 1667, cînd Franta a ajuns sa controleze ceea ce devenise o placă turnantă a comertului cu sclavi: Insula Gorée, aflată în apropierea Dakarului de astăzi. Milioane de locuitori ai Africii de Vest au fost trimisi în sclavie din acest loc. Abia în anii 1850 au început francezii sa-si măreasca zona dominata

Various European powers—Portugal, the Netherlands, and Great Britain—competed for trade in the area from the 15th century onward, until in 1677, France ended up in possession of what had become an important slave trade departure point—the infamous island of Gorée next to modern Dakar. Millions of West African people were shipped from here. It was only in the 1850s that the French began to expand their foothold onto the Senegalese mainland, at the expense of native kingdoms such as Waalo, Cayor, Baol, and Jolof.