Articole
Uniunea Europeana
Uniunea Europeană (UE, vezi şi nume alternative) este o entitate politică, so...
Tribunalul Functiei Publice/Civil
Tribunalul Civil/Funcţiei Publice (Civil Service Tribunal) a fost înfiint...
UNESCO
UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...
Politica vamala
  Politica vamala constituie unul din elementele de baza ale Uniunii Europ...
Responsabilul European pentru ...
Autoritate independenta, infiintata in 2001, functionala din 2004, cu sediul la ...
Banca Centrala Europeana
  Banca Centrala Europeana (BCE) a fost infiintata in anul 1998, cu sase l...
Politica industriala
  Tratatul de la Roma nu prevedea crearea unei politici industrial comune ...
Combaterea fraudei
  Se estimeaza ca, din bugetul anual de peste 100 miliarde de euro, aproap...
Educatie, Formare Profesionala...
Desi politica in domeniul educatiei este decisa de fiecare stat in parte, membri...
Cercetare si inovare
  Principalul motiv pentru existenta unei actiuni europene in domeniul cer...

Maroc

Regatul Maroc este o ţară în nord-vestul Africii. Are o lungă linie de coastă la Oceanul Atlantic care ajunge până la Marea Mediterană prin Strâmtoarea Gibraltar. Se învecinează cu Algeria la est, deşi graniţa este inchisă, Sahara de Vest la sud, Marea Mediterană la nord şi Oceanul Atlantic la vest.

Marocul are pretenţii teritoriale asupra Saharei de Vest şi a administrat cea mai mare parte a teritoriului acesteia încă din 1975. Statutul Saharei de Vest este disputat, aşteptându-se referendumul Naţiunilor Unite.

Clima

De-a lungul Mării Mediterane , Marocul are clima subtropicală, temperată de influenţa oceanică; aceasta conferă oraşelor de pe coastă temperaturi moderate. Limba: Limba oficiala este arabă; la începutul anilor '90 25% din populaţie mai foloseau ca primă limbă pe cea berberă. Numeroşi marocani vorbesc limba franceză şi respectiv spaniola. Transport: Pe teritoriul oraşului se circulă cu "Petit Taxi", care sunt de obicei ieftine. În afara oraşului este recomandat "Grand Taxi", care sunt mai scumpe, dar preţul se negociază dinainte cu şoferul. Pe drumurile dintre oraşe circulă taxiurile de colectare, care aşteaptă până se ocupă toate locurile disponibile. Sfaturi: În oraşele mari, apa de la robinet este potabilă, dar consumul acesteia în cantităţi mari nu este recomandat din cauza clorului. De aceea se recomandă cu insistenţă folosirea apei îmbuteliate.

Demografie

Marocul are o populaţie de circa treizeci de Milioane de locuitori. Aproximativ 70% din populaţie este de religie islamică şi sunt concentraţi în general în oraşe. În anii '80 Marocul a cunoscut un exod rural al populaţiei catre oraşe din cauza secetei,cauzând mari dificultăţi economice în anii '90. În anul 2004 statul a început o iniţiativă ambiţioasă pentru a dezvolta şi moderniza ţara şi a ridica nivelul de trai mai ales în capitala Rabat care cunoaste cel mai mare proiect de amenajare de 3 Miliarde de Euro.