Articole
Uniunea Europeana
Uniunea Europeană (UE, vezi şi nume alternative) este o entitate politică, so...
Tribunalul Functiei Publice/Civil
Tribunalul Civil/Funcţiei Publice (Civil Service Tribunal) a fost înfiint...
UNESCO
UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...
Politica vamala
  Politica vamala constituie unul din elementele de baza ale Uniunii Europ...
Responsabilul European pentru ...
Autoritate independenta, infiintata in 2001, functionala din 2004, cu sediul la ...
Banca Centrala Europeana
  Banca Centrala Europeana (BCE) a fost infiintata in anul 1998, cu sase l...
Politica industriala
  Tratatul de la Roma nu prevedea crearea unei politici industrial comune ...
Combaterea fraudei
  Se estimeaza ca, din bugetul anual de peste 100 miliarde de euro, aproap...
Educatie, Formare Profesionala...
Desi politica in domeniul educatiei este decisa de fiecare stat in parte, membri...
Cercetare si inovare
  Principalul motiv pentru existenta unei actiuni europene in domeniul cer...

Kenya

Kenya este o ţară în est-centrul Africii. Capitala este Nairobi. Se mărgineşte cu Etiopia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda la vest şi Sudan la nord-vest, Oceanul Indian formând graniţa ei sud-esticăIstorie

Istorie

Istoria Kenyei Colonizată iniţial de arabi, apoi de populaţia africană bantu, care însumează astăzi peste 70 procente din populaţia ţării, Kenya devine în secolul al XV-lea, prin portul său Mombasa, un centru comercial important în coasta de nord est a Africi, datorită aşezării sale geografice, ca nod de legătură între Africa şi Asia de sud. În anul 1414, Sultanatul arab de Malindi (Kenya) a iniţiat relaţii diplomatice cu China în timpul dinastiei Ming.În 1498 exploratorul portughez Vasco da Gama a vizitat ţara şi a descris-o ca fiind un nod comercial important în regiune. După anul 1505, Kenya a devenit colonie portugeză. Datorită importanţei sale comerciale, în Mombasa, portugezii au construit Fortul Isus, care a apărat oraşul de invazii străine mai bine de ouă secole.În secolul al XVIII-lea, portugezii au părăsit regiunea, aceasta fiind ocupată de triburile arabe Omani.În secolul XIX, Germania şi Marea Britanie îşi dispută hegemonia asupra ţării, aceasta intrând în stăpânirea Marii Britanii Kenya devine independentă la 12 decembrie 1963.Un an mai târziu, în 1964, Kenyatta devine primul preşedinte kenyan până în anul 1978, când a decedat.

Geografie

Articol principal: Geografia Kenyei Situată de-a lungul Oceanului Indian, Kenya are o climă tropicală, cu temperaturi ridicate mai tot timpul anului.Kenya poate fi considerată o adevărată rezervaţie de animale sălbatice, precum lei, leoparzi, rinoceri şi elefanţi.De asemenea, statul protezează prin rezervaţii naturale o multitudine de specii de păsări şi reptile.