Articole
Uniunea Europeana
Uniunea Europeană (UE, vezi şi nume alternative) este o entitate politică, so...
Tribunalul Functiei Publice/Civil
Tribunalul Civil/Funcţiei Publice (Civil Service Tribunal) a fost înfiint...
UNESCO
UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...
Politica vamala
  Politica vamala constituie unul din elementele de baza ale Uniunii Europ...
Responsabilul European pentru ...
Autoritate independenta, infiintata in 2001, functionala din 2004, cu sediul la ...
Banca Centrala Europeana
  Banca Centrala Europeana (BCE) a fost infiintata in anul 1998, cu sase l...
Politica industriala
  Tratatul de la Roma nu prevedea crearea unei politici industrial comune ...
Combaterea fraudei
  Se estimeaza ca, din bugetul anual de peste 100 miliarde de euro, aproap...
Educatie, Formare Profesionala...
Desi politica in domeniul educatiei este decisa de fiecare stat in parte, membri...
Cercetare si inovare
  Principalul motiv pentru existenta unei actiuni europene in domeniul cer...

Pennsylvania

Pennsylvania, conform numelui oficial [The] Commonwealth of Pennsylvania, în română Statul asociat Pennsylvania, este un stat situat în nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Pennsylvania a fost cunoscut ca Statul Quaker încă din 1776; înainte de aceasta a fost cunoscut sub numele de Quaker Province, ca semn de recunoaştere a primei constituţii a locului, scrisă de cunoscutul Quaker William Penn, al cărui nume se regăseşte în numele statului, (First Frame of Government Constituţia statului Pennsylvania care a fost prima din constituţiile statelor SUA care garanta libertatea de conştiinţă. Penn cunoştea ostilitatea căreia trebuiau să îi facă faţă Quakers şi a creat o constituţie foarte modernă pentru acele timpuri pentru a contracara injustiţiile şi nelegiuirile la care erau supuşi aceştia.

Pennsylvania este de asemenea cunoscut sub numele de Keystone State, în română Statul "Cheie de boltă", începând cu 1802, datorită poziţiei sale centrale geografice printre cele Thirteen Colonies originare care au format Statele Unite ale Americii. Pennsylvania, este de fapt statul central al zonei originare a Uniunii nu numai geografic dar şi economic. Astfel industria sa este considerată a fi parte a Nordului SUA, producând bunuri industriale aşa cum ar fi Conestoga wagons şi puşti, în timp ce agricultura este comună Sudului SUA, producând plante tehnice, culturi mari, mâncare, animale domestice şi tutun.

Pennsylvania are 82 de km (sau 51 mile) de coastă lacustră, având acces la Lacul Erie  şi, respectiv, 92 de km (sau 57 de mile) de coastă oceanică la Oceanul Atlantic, de-a lungul estuarului Delaware. Philadelphia este un port important atât oceanic, cât şi fluvial, la Delaware River.